Muzikale droom op L1 TV

De vijfdelige miniserie Litf-Off wordt van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli uitgezonden op L1 TV meteen na het L1 NWS vanaf 17.45 uur elk uur de hele avond in herhaling, elke dag een nieuwe aflevering.

Als jongen droomde Marcel Falize uit Heerlen ervan om in een orkest te spelen. Inmiddels is hij al meer dan twintig jaar eerste slagwerker bij André Rieu. Nu, op zijn 46e, gaat zijn tweede grote droom in vervulling: het hebben van een eigen orkest.

Eén en één is twee, moet Marcel hebben gedacht. Met drie zoons die zijn muzikale talent geërfd hebben, lag een samenwerking min of meer voor de hand. Een familiebedrijf dus, versterkt door acht muzikale vrienden. Wat Marcel betreft, is Lift-Off klaar om Limburg te veroveren. En waarom eigenlijk niet ook de rest van de wereld?

In vijf afleveringen volgen wij hem tijdens de voorbereidingen voor het eerste grote openluchtconcert van Lift-Off, dat op zaterdag 21 juli plaatsvindt in zijn woonplaats Heerlerheide.  Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan een theaterconcert in het Parkstad Limburg. Want voor Marcel geldt: the sky is the limit. Are you ready for lift-off?

Aflevering 1 Letterlijk een kijkje in de keuken bij een moderne familie Von Trapp: Marcel, zijn echtgenote Nicole en hun zoons Glenn, Dean en Colin over de passie voor muziek.

Aflevering 2 Kleren maken de man, zeker op het podium. En dus moet er niet alleen worden vergaderd, maar ook geshopt.

Aflevering 3 Van slagwerker tot orkestleider. Oftewel: een repetitie van Lift-Off in het Corneliushuis in Heerlerheide.

Aflevering 4 Marcel brengt een bezoek aan het Corneliusplein in Heerlerheide, de plek waar het openluchtconcert op 21 juli zal plaatsvinden.

Aflevering 5 Het theater lonkt voor Lift-Off. Eén handtekening en het concert op 29 december in het Parkstad Limburg Theater is een feit.

 

PERSBERICHT L1 TV

MAASTRICHT, 10 juli 2012 – L1 heeft een 5-delige serie gemaakt over Lift-Off, een bijzondere aanstormende nieuwkomer in muzikaal Limburg. Aanleiding daarvoor is het grote openlucht concert dat de slagwerkgroep in Heerlerheide geeft.

De serie is elke dag te zien meteen na L1NWS, van maandag 16 juli tot en met vrijdag 20 juli (17:50 uur en daarna ieder uur). Marcel Falize vertelt over zijn muzikale droom. Hij werkt daaraan met zijn zonen en muzikale vrienden. L1 programmamakers Jolien Linssen en Oscar Keulen volgden de voorbereidingen op de voet. Het Open Air Concert is zaterdag 21 juli op het Corneliusplein in Heerlerheide. Falize is ook al bezig met een groot theaterproject in het Parkstad Limburg Theater op 29 december.

Marcel Falize: “Met Lift-Off komt mijn muzikale droom steeds dichterbij nu we op L1 een eigen tv serie krijgen in aanloop naar het grote Open Air Concert en straks het eerste grote theaterconcert in mijn geboortestad. Hopelijk is dit de opstap naar een theatertour in 2013 en wie weet wat daarna volgt.”

Leo Hauben, hoofdredacteur L1: “Wij besteden op radio en tv veel aandacht aan de muziek in onze provincie. Zowel de gevestigde orde als talenten willen we een kans geven. Lift-Off is een mooi voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling die we op de voet gaan volgen.”

Stichting Promotie Heerlerheide (SPH) organiseert zaterdag 21 juli en zondag 22 juli het eerste Lift-Off Open Air Festival in Heerlerheide. Hoogtepunt is het optreden van Lift-Off Percussion & Entertainment zaterdag 21 juli. Een optreden met hoogstaand slagwerk, al dan niet in combinatie met andere instrumenten, aangevuld met zang. Vóór aanvang van het optreden van Lift-Off zullen vanaf 20:00 uur achtereenvolgens DJ Richard, Sambaband Animoso en de Coriovallum Pipe Band hun opwachting maken. Na afloop volgt een afterparty die tot 1:00 uur zal duren. Het Lift-Off Open Air maakt onderdeel uit van een festival met op zondag 22 juli het Groet Genheijs Pleinfeest met vanaf 13:00 tot 20:00 uur doorlopend open podium met lokale artiesten, bands en orkesten.

Voor meer informatie zie www.L1.nl/lift-off en www.liftoffopenair.nl