Marcel Falize

Slagwerker Johan Strauss Orkest André Rieu
Dirigent
Orkestleider en slagwerker Lift Off 

 

Biografie

Geboren op 19 maart 1966. Sinds 1990 eerste slagwerker van het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu en dirigent van Jachthoorn- & Trompetterkorps Edelweiss Heerlen.

Als jongetje van 7 jaar ben ik begonnen met muziek maken en ging overal met mijn vader mee naartoe, deze is nl. ook dirigent.
Mijn passie voor muziek bleek zo groot te zijn, dat ik later naar het Conservatorium ben gegaan om slagwerk te studeren.
Tijdens mijn studie heb ik bij diverse verenigingen lesgegeven. Bij één vereniging ben ik nog altijd actief en dat is mijn grote hobby J. & T. korps Edelweiss.
Ook heb ik in diverse orkesten gespeeld:  het Limburgs Symfonie Orkest, Symfonie Orkest Aachen, Nationaal Jeugd Orkest, Europees Jeugd Harmonie Orkest, Radio Symfonie Orkest en het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu waar ik nu nog steeds werkzaam ben.

Als klein jongetje had ik een droom om ooit een eigen orkest te hebben of in een orkest te spelen dat overeen komt met James Last. Mijn droom was uitgekomen toen André Rieu mij vroeg om in zijn orkest te spelen. Als klassiek geschoolde slagwerker zijn mijn werkzaamheden in dit orkest uniek te noemen. De veelzijdigheid van instrumenten die je iedere avond kan bespelen is ongekend. De manier waarop wij het publiek vermaken is geweldig waardoor wij veel waardering terug krijgen.

Mijn kinderen zijn met muziek opgegroeid en hebben inmiddels hun eigen weg gevonden. Ze spelen alle 3 slagwerk waardoor ik op een idee kwam.

Tijdens de Nieuwjaars receptie 2010, in de wijk Heksenberg (georganiseerd door J.& T. – korps Edelweiss Heerlen vanwege hun 50 jarig bestaan), heb ik met mijn zonen een optreden verzorgd dat zeer op prijs gesteld werd door het publiek.  Door dit optreden hebben wij diverse aanvragen gehad om dat ook elders te doen.
Dit alles en mijn jarenlange ervaring in het Johann Strauss orkest heeft mij aan het denken gezet en zijn wij enkele maanden bezig geweest met repertoire zoeken om een opzet te vinden voor een slagwerkgroep.  Dit moest niet alleen een slagwerkgroep worden maar een totaal nieuw produkt met veel mogelijkheden.

Met Lift – Off heb ik de tweede helft van mijn droom ( een eigen orkest hebben) waar kunnen maken met een unieke samenstelling.
De veelzijdigheid van Lift – Off bied dan ook veel mogelijkheden.

Graag wil ik mensen een bijzondere avond/middag bezorgen met Lift – Off.
Muziek is mijn passie en mijn leven.