Roger Diederen

Trompettist Johan Strauss Orkest André Rieu
Trompettist Lift Off 

 

Biografie

Roger stamt uit een muzikale familie, al op jonge leeftijd leerde hij de beginselen van het bugel spelen van zijn vader (bugel spelen is nog altijd voor hem een van de mooiste dingen wat er is). Al snel deed hij mee aan solistenwedstrijden en kwam regelmatig als winnaar van het hele concours naar huis.

Daarna ging hij op de muziekschool trompet studeren, en werd in 1987 toegelatRoger Diederenen tot de trompetopleiding van het conservatorium te Maastricht. Hij volgde trompetlessen
bij Pierre Wilhelmus (toenmalig solo-trompettist van het Limburgs Symphonie Orkest) en daarna bij Theo Wolters (trompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam). In deze periode deed hij veel ervaring op met verschillende muziekstijlen waaronder kamermuziek en koperensembles. Verder remplaceerde hij regelmatig in symphonie orkesten in Nederland, België en Duitsland. Hij was ook verbonden aan brassband Limburg, waar hij kennis maakte met het wereldje waar je leert tot uitersten te gaan in alle opzichten van het muziek maken.

Hier had hij het geluk jaren naast Guido Segers te kunnen zitten die in dit orkest enige tijd principal solo-cornettist was (nu al jaren solo trompettist in het orkest van de Münchener Philharmoniker). Dit was een zeer leerzame periode in zijn muzikale loopbaan. Hij speelde in deze periode ook veel dansmuziek in De Schintaler hetgeen zeer succesvol was en waar veel mensen mee bereikt werden. Ook verleende hij medewerking aan zeerveel CD opnames in deze verschillende muziek genres.

Naast dit alles volgde hij nog een opleiding directie aan het Maastrichts conservatorium,bij de alom geprezen ditigent Sef Pijpers.

In 1993 deed hij zijn examen trompet in Maastricht,hij slaagde met zeer hoge cijfers en werd toegelaten nog twee jaar verder te studeren (ook dit sloot hij zeer succesvol af). In deze periode kwam hij voor het eerst in contact met het Johann Strauss orkest van Andrė Rieu,die op dat moment veel succes had in Nederland,en een hit scoorde met The Second Waltz van Dmitri Shostakovich. In het begin werkte hij freelance in dit orkest, hetgeen uiteindelijk ontaardde in een vaste baan.

Sinds 1994 reist hij met hele fijne collega’s in dit orkest over de hele wereld en geniet er iedere dag weer opnieuw van om duizenden mensen te laten meegenieten van het enorme succes dat ze ieder concert weer mogen beleven.