Orkest

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 2010, in de Heerlense wijk Heksenberg, georganiseerd door Jachthoorn- & Trompetterkorps Edelweiss Heerlen vanwege hun 50-jarig bestaan, heeft professioneel slagwerker Marcel Falize samen met twee van zijn drie zonen (Glenn en Dean) een onaangekondigd verrassingsoptreden verzorgd dat zeer op prijs werd gesteld door het publiek. Na dit succesvolle en indrukwekkende optreden kregen de heren diverse aanvragen om dit soort optredens ook elders te verzorgen.

Uniek concept slagwerk en meer

Na deze eervolle uitnodigingen ging Marcel Falize samen met zijn zonen en muzikale vrienden aan de slag met het zoeken naar nieuw repertoire en het opzetten van een nieuwe en onderscheidende slagwerkgroep . Een slagwerkgroep die zowel voor jongeren, ouderen en vakmensen aanspreekt om naar te komen luisteren en kijken. Het onderscheidende vermogen van deze groep zit in de toevoeging van andere muziekinvloeden en instrumenten. Dit zorgde voor de start van een vernieuwende slagwerkgroep onder de naam Lift – Off. Tegenwoordig is Lift – Off uitgebreid tot een formatie met een blazerssectie.

Samenstelling Lift Off

De bezetting bestaat uit 5 slagwerkers, te weten: Marcel Falize, Glenn Falize, Dean Falize, Colin Falize, en Sander Frissen, toetsenist Ward Vlasveld, trombonist Ruud Merx, violiste Lin Jong-Merx, celliste Hanneke Roggen, bassist Rick Maassen,  gitarist Sjors Dahmen, saxofonist Christian Martens, trompettist Roger Diederen en zangeres Diana Olierook. De toetsenist, trombonist, violiste, trompetist en 2 slagwerkers spelen in het dagelijks leven in het Johann Strauss orkest van de wereldberoemde violist uit Maastricht.  Zij hebben hierdoor jarenlange publieksgerichte en professionele podium-ervaring. Daarnaast zal deze vaste groep muzikanten tijdens concerten worden bijgestaan door gastartiesten, dansers en danseressen.

FullSizeRender

Slagwerkmuziek en meer …

De programmering bestaat uit hoogstaande slagwerk/percussie-muziek, slagwerk op alternatieve instrumenten, waarvan men niet verwacht dat hier muziek uit komt. Solo optredens van alle muzikanten, maar ook melodisch slagwerk in samenwerking met trombone, sax, trompet, viool, cello, toetsen en zang. Dit alles wordt gebracht in een professionele performance met sfeervolle belichting en podium, van sfeervol tot een waar spektakelstuk. Na de concerten wordt deze lijn doorgezet met een afterparty, waarbij de muziek verzorgd wordt door een DJ.

Concerten

De eerste eigen concerten vonden plaats in het uitverkochte Gemeenschapshuis Heksenberg in Heerlen op maandag 27 en dinsdag 28 December 2010. De reacties na deze optredens waren waanzinnig enthousiast en bevestigen de ingeslagen weg van Lift Off.

Op 27 en 28 december 2011 volgde de tweede serie concerten maar nu in het Corneliushuis te Heerlerheide met nieuw repertoire en audiovisuele technieken voor nog meer publieksgerichte programmering en entertainment van jong tot oud. Ook hier zijn weer enorm veel goede reacties op gekomen met name over de professionaliteit van de programmering, muzikanten en de optredens zelf. Het bezoekers aantal van 1000 mensen en het gastenboek op onze website getuigen dan ook van deze wederom geslaagde avonden.

Ook op 29 december 2012 trad Lift Off op. Marcel Falize, sons and Friends gaven op zaterdag 29 december een spectaculair theaterconcert in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Het publiek beloonde de muzikanten met veel enthousiasme, lovende kritieken en applaus. De theathershow is door L1 Limburg gefilmd, waarna de show van Lift Off op oudjaarsavond en nieuwjaarsdag als sylvestershow werd uitgezonden. Daarnaast is het gehele concert uitgebracht op een dubbel dvd, waardoor men ook thuis van de spectaculaire show kan genieten. Deze dvd kunt u zowel vanuit binnen- als buitenland bestellen in de webshop van L1.

Meer informatie en beeldmateriaal in foto en video vindt u op deze website.

Voor nadere informatie over Lift Off kunt u terecht bij de heer Marcel Falize via marcel.falize@liftoffentertainment.nl
of telefonisch via 045 – 52 11 830.