Lift-Off Open Air Festival 21 en 22 juli 2012

Na twee opeenvolgende succesvolle en uitverkochte dubbelconcerten in 2010 en 2011 zal Lift-Off Percussion en Entertainment zich op zaterdag 21 juli a.s. presenteren tijdens het eerste Lift-Off Open Air Festival op het Corneliusplein in Heerlerheide. Het openluchtconcert vol spectaculaire en muzikale acts voor jong en oud is onderdeel van het nieuwe festival met op zondag 22 juli het Groet Genheijs Pleinfeest. 

Initiatiefnemers van dit nieuwe festival in de Heerlense wijk Heerlerheide zijn Marcel Falize en Karel Pelzer. Zij willen dit festival aanbieden aan de gemeenschap Heerlerheide, vanwege hun herkomst uit deze kern en om iets terug te doen voor de bewoners, verenigingen en ondernemers voor hun steun en bijdrage aan het ontstaan van Lift Off. Tevens is dit een unieke kans om de handen ineen te slaan en samen een feest te organiseren ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Corneliusplein. Voor de uitvoering van dit festival is de stichting Promotie Heerlerheide opgericht.

Zaterdag 21 juli: Lift-Off Open Air Concert
Op zaterdagavond 21 juli vanaf 20.00 uur speelt Marcel Falize Sons & Friends op een sfeervol verlicht Corneliusplein op een indrukwekkend groot podium. Lift-Off biedt een avond entertainment voor jong tot oud, waarbij je even los komt van de aarde en kunt genieten van hoogstaande slagwerk/percussie-muziek, slagwerk op alternatieve instrumenten, waarvan men niet verwacht dat hier muziek uit komt. Solo optredens van alle muzikanten, maar ook melodisch slagwerk in samenwerking met trombone, sax, trompet, viool, toetsen, zang, combo en DJ en dat gebracht in een professionele performance met sfeervolle belichting en podium, van sfeervol klein tot een waar spektakelstuk . In het voorprogramma Coriovallum Pipe Band en Samba Band Animoso. Meteen aansluitend op het concert is er de afterparty met de eigen dj.

Zondag 22 juli: Groet Genheijs Pleinfeest 22 juli
Op zondag 22 juli is er vanaf 13.00 uur een openlucht evenement op het Corneliusplein met optredens van verenigingen, bands en (beginnende) artiesten uit de omgeving van Heerlerheide tijdens het open podium.  In dit programma zijn nog enkele plaatsen vrij voor nieuw talent uit de regio, aanmelden via de website. De ondernemers organiseren die dag een koopzondag en er zijn lekkere hapjes en drankjes en kinderanimatie om lekker samen te genieten. In de loop van de middag staat nog een special act op het programma.

Voor het Open Air concert op zaterdagavond zijn tickets verkrijgbaar via diverse verkooppunten en online.
Meer informatie hierover kunt u vinden op www.liftoffopenair.nl.  Het pleinfeest op zondag is vrij toegankelijk.